EGÉSZSÉGES ÉTELEK, MELYEKTŐL KUTYÁINK NEM LESZNEK KUTYASZAGÚAK ÉS AMIT RÁADÁSUL SZÍVESEN FOGYASZTANAK

2021. június 15. | Egyéb kategória

Szokták mondani, hogy a mai kutyák őseinek sem volt turmixgépe vagy kuttere, de a mai négylábú kedvencek egészen máshogy élnek és meghálálják a gondoskodást, mindamellett, hogy nem lesznek elhízott négylábúak, ha az alábbiakkal kényezteted őket. A kiegyensúlyozott táplálkozás meghálálja magát. Nem csak hogy kedvenced szőre gyönyörű lesz tőle, de nem fog küzdeni a túlsúly következtében kialakuló ízületi problémákkal sem.

Az alábbi zöldségek és gyümölcsök fogyaszthatóak és élvezetesek négylábú barátodnak, melyekkel a minőségi – nem ízfokozókkal túltöltött olcsó –  kutyatápok ízvilágát is fel tudod dobni, hogy ez által is szerethetőbb, szívesen fogyasztható legyen számára. A száraz kutyatápra öntve kínáld vele kedvencedet.

Cukkíni krémleves, brokkoli krémleves, karfiol krémleves. Elkészítésének legegyszerűbb módja, ha hús-  vagy zöldségalaplevesben megfőzöd a zöldségeket, majd egyszerűen leturmixolod az egészet.

Húsleves fehér répával, sárga répával, karalábéval és zellerrel. Ezt a levest akkor a legérdemesebb elkészíteni, ha bármilyen zsírosabb húst vásároltál a hentesnél, aminek bizonyos részeit nem szívesen teszed bele a saját ételedbe. A leeső részeket zöldségekkel megfőzöd és már kész is a tökéletes kiegészítő étele kutyádnak.

Nassolinvalónak két etetés között érdemes nyers tojást akár összetört héjával, joghurtot, vagy gyümölcsöt adni.

A gyümölcsturmixokban szereplő gyümölcsöket bátran adhatod frissen is, aprítás nélkül.

  • Uborkás-gyümölcsös turmix: banán, kiwi, ananász, kígyó vagy fürtös uborka, kókusztej, egy –két evőkanál zab
  • Almás- banános turmix: banán, alma, kókusztej, ananász, egy –két evőkanál zab
  • Piros turmix: alma, eper, szeder, málna, banán, kókusztej, egy –két evőkanál zab

Rágcsálnivalónak frissen, főzés és aprítás nélkül egyben a sárgarépát és az almát tudod kínálni.

Javasolt a napi kétszeri étkezés a felnőtt kutyáknak is, ahol a napi tápadagot két részletben adod oda. Kutyánk így nem éhezik egész nap, sokkal kiegyensúlyozottabb, nyugodtabb, kevesebbet rongál a lakásban.

A megfelelő táplálkozás meghálálja magát a végtermékben is. Ha így eteted kutyádat a széklet jó állagú, könnyen, egy mozdulattal összeszedhető, rendszeres és nem bűzös, ráadásul kedvenced sem lesz kellemetlen, tipikus ázott kutya szagú, ahogy azt sokan nem szeretik.

Legfrissebb blog bejegyzés:

A TÖKÉLETES KUTYAFAJTA KIVÁLASZTÁSA

Kardinális kérdés, hogy milyen a hozzánk leginkább illő tökéletes kutyafajta, éppen ezért mielőtt kutyát vennél magadhoz érdemes mérlegelni körülményeidet, napirendedet, családtagjaidat ahhoz, hogy leendő kutyusod és családoddal együtt te magad is, boldog közös életet...

KUTYÁS TÚRÁZÁS, MIRE FIGYELJÜNK?

Mikor eljön a jó idő, nem csak mi, emberek vágyunk ki kicsit a természetbe, hanem leghűségesebb társunk, a kutyánk is vevő lesz egy jó kutyás túrázásra. Ahhoz, hogy ne kelljen aggódnunk, ne szenvedjen senki hiányt egy kisebb, vagy nagyobb kutyás túrázás során, pár...
error: A honlap tartalmának engedély nélküli felhasználása tiltott!